Top 5 Noten en gedroogd fruit voor op kantoor

1) Gemengde noten

De gemengde noten worden samengesteld uit amandelen, hazelnoten, walnoten en paranoten. De ongebrande variant bevat meer antioxidanten en voedingsvezels omdat de velletjes er nog aan zitten. Bij het branden gaan die velletjes er gemakkelijk vanaf. Het bruine schilletje van de hazelnoot smaakt altijd een beetje bitter. De gepelde of gebrande hazelnoot is wat zoeter. Door het branden verdwijnt er vocht uit de noten en daardoor wordt de smaak geconcentreerder.

2) Studentenhaver

Studentenhaver is een mix van cashewnoten, paranoten, walnoten, hazelnoten en amandelen die wordt aangevuld met gedroogde vruchten zoals krenten of rozijnen. Het woord studentenhaver komt voort uit het idee dat het mengsel je intelligentie vergroot. Of dat echt waar is weten we niet. In ieder geval bevat de mix mineralen, ijzer en omega3-vetzuren. Op lange termijn hebben die voedingsstoffen een positieve uitwerking op geestelijke prestaties.

3) Macadamia-Mix

Macademia-Mix is een mengsel van amandelen, cashewnoten, macademianoten en pecannoten dat klaargemaakt wordt met arachide-olie en zout. De amandelen in deze mix zorgen ervoor dat je je snel verzadigd voelt. De cashewnoten geven de mix een lekkere zoete smaak. De macademianoten zorgen voor een romige touch die kenmerkend is in dit mengsel. De aanvulling met zoete pecannoten maakt het lekker knapperig. Tenslotte maakt de toevoeging van zout dat de zoete notensmaken beter tot hun recht komen.

4) Gebrande cashewnoten

Ook de cashewnoot is een klein gezondheidsbommetje. Het is een bron van essentiële vitamines en mineralen. Ze zijn goed voor een gezond hart en sterke spieren. De antioxidanten erin helpen bij gezonde botten en tanden. Allemaal heel gezond dus. Maar behalve dat, smaakt het nootje ook erg zoet en lekker.

5) Gedroogde abrikozen

Gedroogde abrikozen zijn lekker groot en daarom de ideale snack om zo uit het zakje op te eten. Het is een erg gezonde vervanger van snoep. Niet alleen door de zoete smaak maar ook omdat er veel natuurlijke vitamines, mineralen en vezels in zitten. Er is een verschil tussen gezwavelde en ongezwavelde abrikozen. De behandeling met lage concentraties zwaveldampen zorgt ervoor dat de abrikozen hun mooie oranje kleur houden. Ook blijven de vruchten langer houdbaar omdat de insecten en schimmels geen kans krijgen. Ongezwavelde abrikozen zijn op een natuurlijke manier gedroogd en daardoor ietsje donkerder. De smaak verschilt met die van gezwavelde abrikozen.

Onafhankelijk geverifieerd
19 beoordelingen