1) Gemengde noten De gemengde noten worden samengesteld uit amandelen, hazelnoten, walnoten en paranoten. De ongebrande variant bevat meer antioxidanten en voedingsvezels omdat de velletjes er nog aan zitten. Bij het branden gaan die velletjes er gemakkelijk vanaf. Het bruine schilletje van de hazelnoot smaakt altijd een beetje bitter. De gepelde of gebrande hazelnoot is […]
Is een Kastanje een Noot ? In de herfst zijn ze niet te missen en vallen ze letterlijk met bosjes naar beneden: de kastanje. Deze leuke attribuut van de natuur is uitermate geschikt voor het maken van knutselwerken en wordt ook regelmatig gegeten in winterse gerechten. Maar wat is de kastanje nu precies? Is het […]
Gedroogd fruit en diabetes Fruit is in feite het snoepgoed van de natuur – oorspronkelijk zoet, maar tegelijkertijd rijk aan voedingsstoffen en vezels. Met zoveel fruit om uit te kiezen, zijn er smaken in overvloed om jezelf als zoetekauw te bevredigen en daarnaast een gezond dieet te behouden. Maar wat als je beperkt wordt in […]
Amandelmeel is een meelsoort die enkel gemaakt is van amandelen. Het smaakt zacht en zoet, maar vrij neutraal. De basis voor amandelmeel is de geblancheerde amandel. Dit betekent dat de amandelen kort gekookt zijn waardoor het buitenste bruine vliesje loslaat en de amandel met witte kleur overblijft. Een ander woord voor amandelmeel is amandelpoeder. Dit […]
Rode Dadels Nieuw in ons assortiment: Rode Dadels Gezondheidsbewuste consumenten gebruiken dadels om desserts op natuurlijke en voedzame wijze te zoeten. Toch bevat deze zuidvrucht veel suiker. Een nog vrij onbekende Aziatische vrucht, die bekend staat als de Chinese rode dadel, zou weleens de nieuwe favoriete snack van foodbloggers kunnen worden. De vrucht bevat namelijk […]