Amandelmeel door de yoghurt

amandelmeel door yoghurt

Amandelmeel is een meelsoort die enkel gemaakt is van amandelen. Het smaakt zacht en zoet, maar vrij neutraal. De basis voor amandelmeel is de geblancheerde amandel. Dit betekent dat de amandelen kort gekookt zijn waardoor het buitenste bruine vliesje loslaat en de amandel met witte kleur overblijft. Een ander woord voor amandelmeel is amandelpoeder. Dit houdt vaak in dat het nog iets kleiner vermalen is.

Waarom amandelmeel door de yoghurt?

Amandelmeel levert tal van gezondheidsvoordelen op waardoor het een gezond ontbijt met yoghurt kan verrijken. Ten eerst is de meel glutenvrij, wat het aantrekkelijk maakt voor mensen met glutenallergie waarvoor veel andere yoghurt toevoegingen afvallen. Daarnaast is amandelmeel rijk aan vezels, eiwitten, gezonde vetten en vitamines (B1, B2, B6 en E) en mineralen (ijzer, magnesium, calcium, fosfor, zink en kalium). Ook is het nog eens koolhydraatarm. Het is licht verteerbaar, waardoor ons lichaam de voedingsstoffen makkelijk kan opnemen. Ook is het voedzaam en vullend door de rijkheid aan goede vetten en eiwitten. De voedingsstoffen dragen bij aan bescherming van het hart en vaatsysteem en amandelmeel is cholesterolverlagend. Het meel komt de stoelgang ten goede en minimaliseert de kans op diabetes en Alzheimer.

Bakken maar!

Naast dagelijkse toevoeging van amandelmeel in de yoghurt kan deze ingrediëntencombinatie ook omgetoverd worden tot een heerlijke yoghurtcake met amandelmeel, verrijkt met andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld bosbessen. Op het internet zijn allerlei heerlijke recepten te vinden om te bakken met amandelmeel. Denk bijvoorbeeld aan amandelmeel als basis voor pannenkoeken of taartbodems.

Onafhankelijk geverifieerd
19 beoordelingen